Linoljefärg vit halvblank

260 kr2214 kr

Rekommenderas till snickerier, fönster, kök, möbler

De vita färgerna förpackas i 0,5-, 1- och 5 liters burkar.

Clear
SKU: N/A Category:

Description

En modern linoljefärg som inte gör avkall på tradition.

Vi tillverkar grundfärg, halvblank och halvmatt slutstrykningsfärg, vit samt A-, B- och C-bas för brytning med certifierade och moderna pigment.

Linoljefärg mattas av med tiden för att linoljan bryts ned av UV-strålning. Detta brukar först synas på södersidan där soltimmarna är fler och det syns mer på mörka kulörer än på ljusa. Att linoljefärgen blir matt utomhus är naturligt och inget som kräver åtgärd annat än av utseende skäl. Linoljan som har trängt in i träet skyddar fortfarande.

Syntetiska färger behåller kulören längre än linoljefärg, pga att den inte bryts ned av UV-strålning. Å andra sidan kommer linoljefärgen ursprungliga kulör tillbaka genom att stryka på ett tunt lager linolja.
Om du väljer linoljefärg, bered dig på att den kräver underhåll för att hållas fräsch.

Färgerna bryts till önskade NCSRAL och våra egna kulörer på moderna maskiner som använder vårt brytsystem. Detta gör att vi skiljer oss från övriga linoljefärgstillverkare. Tack vare detta har vi snabba leveranser av bruten färg.

Färgerna målas:

  • utomhus och inomhus, på de flesta underlag – från trä till metall
  • vanligtvis en strykning grundfärg och två strykningar slutstrykningsfärg.
  • med pensel, spruta eller roller.
  • till täckande lager. En liter färg täcker då 8 – 14 m² per strykning beroende på underlag och varje torkat färglager är 70 – 120 μm (0,07 – 0,12 mm) tjockt.

Färgerna torkar på mindre än 24 timmar vid 20 °C och god ventilation.

Läs med om vår linoljefärg här

Additional information

Produktstorlek

0,5L, 1L, 5L